Medische Camouflage

Hulp bij huidafwijkingen Spataderen, wijnvlekken, geboorteplekken, brandwonden en andere littekens zijn vaak blijvende oneffenheden die behoorlijk hinderlijk kunnen zijn. Cosmetische chirurgie kan dergelijke huidafwijkingen in veel gevallen helpen te verminderen, maar vrijwel altijd blijven er delen van de plek zichtbaar. Wij als geregistreerde schoonheidsspecialist kunnen dan een belangrijke rol vervullen. Met speciaal daarvoor ontwikkelde producten kunnen huidproblemen worden gecamoufleerd.

Behandeling met camouflageproducten

De schoonheidsspecialist zal de specifieke plek behandelen door toepassing van de juiste camouflageproducten. Dit zijn producten die specifiek zijn ontwikkeld voor camouflage, zowel wat betreft houdbaarheid, slijtvastheid als vochtbestendigheid. Door de producten op de juiste manier te mengen, wordt de kleur verkregen die het best overeenkomt met de huidkleur van de cliënt. Een fixatie met poeder en/of een spray zorgt ervoor dat de camouflage niet afgeeft (waterproof).

Zelf leren camoufleren

De behandeling door de schoonheidsspecialist leidt vaak tot zeer bevredigende resultaten. Aangezien het om blijvende afwijkingen gaat en de camouflage niet definitief is, is het echter belangrijk dat je zelf vaardig wordt in het camoufleren. De schoonheidsspecialist kan je daarbij helpen.

Deze behandelingen worden door zorgverzekeraars vergoed. Benieuwd of jij deze behandeling vergoed krijgt? Controleer dan jouw polisvoorwaarden.